Livsmedel

13 NOVEMBER 2019 

BJERTORP SLOTT

LISA LEMKE

Lisa växte upp i de småländska skogarna i det lilla samhället Skillingaryd. Kanske är det just därför hennes hjärtefrågor kretsar kring mat, lantbruk och hållbarhet. Hon är frilansande matkreatör, tv-kock, föreläsare och har skrivit mängder av kokböcker. Tillsammans med sin familj bor hon på Prästgården i Skrea backe utanför Falkenberg där hon driver Prostens Pizza, Skärselden och Aska bbq som lockar folk från hela landet. 

Lisa har en positiva livsfilosofi som lätt smittar av sig. Genom att hon har följt sin magkänsla och dröm har hon skapat sig ett hållbart liv på den levande landsbygden. Hon kommer att ta oss med på sin resa, berätta varför hon brinner för det lokala och hållbara och hur man kan tackla de hinder som ibland kan stå i vägen.

En inspirationsdos i hopp om att inspirera dig till att välkomna framtiden med ett leende på läpparna. 

Under dagen kommer du att kunna fördjupa dina kunskaper ytterligare genom att delta på två olika seminarier. Du väljer själv de två du tycker verkar mest intressanta. 

  • Digital Marknadsföring
  • Framtida hållbara förpackningar – som konsumenten gillar
  • Hållbara kulinariska upplevelser
  • Foodmaker – från mataktivism till matinnovation

Du anländer till Bjertorp slott genom en rustikhuggen port, för att sedan mötas av den mäktiga huvudbyggnaden som uppfördes för mer än hundra år sedan. Ett slott berättar generöst sin historia. På Bjertorp blir du en del i den. Eftersom maten är det centrala under dagen kommer du att severas en två-rätters lunch som genomsyras av de lokala råvarorna, årstidernas säsong och kockarnas kreativitet.

Kanske hamnar du bredvid din framtida samarbetspartner, kund eller själsfrände?

Besöksnäring

6 MARS 2019 

KARLSBORGS FÄSTNING 

Jerry Engström är marknadschefen, turismentreprenören och inspiratören med erfarenhet och stor framgång inom multinationella, mellanstora och små företag. På meritlistan hittar vi bland utmärkelser som Sveriges Bästa Marknadschef, nomineringar till Stora Turismpriset och Årets Platsmarknadsförare samt priser som Årets Landsbyggare och Årets Nyföretagare. 

Jerry är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och workshopledare inom varumärkesbyggande, turism och destinationsutveckling samt entreprenörskap.

Therese Lundqvist arbetar som konsult och framtidsstrateg på Kairos Future inom affärsområdena Travel and Tourism samt Consumer, marketing och innovation. Hon har flera års arbetserfarenhet av besöksnäringen, både nationellt och internationellt. Främst har hon arbetat med projektledning och affärs- och destinationsutveckling. Therese har en Master of Science i Management Practice från Dublin Business School och har studerat kulturturism på Nelson Marlborough Institute of Technology på Nya Zeeland.

MIDDAG PÅ KARLSBORGS FÄSTNING

Varmt välkommen in till en av de annars stängda salarna på Karlsborgs fästning. Vi avslutar den inspirerande eftermiddagen med att avnjuta en trerättersmiddag tillsammans och samla ihop tankarna kring det vi har fått uppleva. Middagen är självklart tillredd med lokalproducerade råvaror med en ordentlig dos kärlek.  

Kanske hamnar du bredvid din framtida samarbetspartner, kund eller själsfrände?